Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Het Talentperron

Werkzoekenden kunnen vanaf 27 mei 2021 op uitnodiging van hun werkcoach terecht bij het Talentperron aan het Harm Buiterplein 1 in Groningen. In plaats van een bezoek aan een uitkeringsinstantie of loket kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in scholing of werk naar het Talentperron om hier te ervaren wat er allemaal mogelijk is. Bezoekers kunnen ter plekke een talententest doen, zijn of haar kwaliteiten in kaart brengen of een loopbaangesprek voeren. Ook is de kaart van de arbeidsmarkregio groots op de grond afgebeeld en vormt deze een mooie basis voor de start van een gesprek. Er zijn professionals aanwezig die geïnteresseerden op weg helpen en kunnen begeleiden. Het Talentenperron is uniek in Nederland door hoe de locatie is vormgegeven.

Voor iedereen uit de regio

Het Talentperron is voor alle mensen in de arbeidsmarktregio Groningen / Noord- Drenthe; voor scholieren die voor een profielkeuze staan, voor werkzoekenden, voor werkveranderaars en voor iedereen die inzicht wil krijgen in de kansen en mogelijkheden in de arbeidsmarktregio. Het activeren, juist óók van mensen die al langere tijd aan de kant staan, komt ook aan bod in het Talentperron.

Corona

De officiële opening is op 27 mei 2021 geweest. Vanwege de coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om zonder afspraak naar het Talentperron te komen. Zodra dit mogelijk is, zullen wij dat hier kenbaar maken. In de tussentijd is het wel mogelijk om een afspraak te maken via talentperron@groningen.nl.