Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Vernieuwde website brengt arbeidsmarkt gedetailleerd in beeld

De vernieuwde website Arbeidsmarktinformatie geeft snel en eenvoudig antwoord op al uw vragen over de arbeidsmarkt. Zo kunt u met enkele muisklikken ontdekken hoeveel vacatures er in uw regio openstaan en in welke beroepen werkzoekenden de beste kansen op werk hebben. Ook ziet u hoeveel werkzoekenden er beschikbaar zijn om vacatures mee te vervullen.

Iedere arbeidsmarktregio een eigen regiopagina

Op de vernieuwde website heeft iedere arbeidsmarktregio een eigen regiopagina. Daarop vindt u naast landelijke, sectorale en beroepeninformatie alle belangrijke arbeidsmarktinformatie over uw eigen regio. De regiopagina’s vormen zo een ideaal en onmisbaar startpunt voor professionals die willen weten hoe hun arbeidsmarktregio er voor staat.

Dashboards laten actuele situatie op de arbeidsmarkt zien

Met de interactieve arbeidsmarktdashboards heeft u inzicht in de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen, het aantal vacatures, het aantal Geregistreerde Werkzoekenden UWV en de spanning op de arbeidsmarkt. Ook de voortgang van de Banenafspraak en het aantal gerealiseerde beschutte werkplekken is via de dashboards in te zien. Net als het aantal toegekende NOW-aanvragen. Door zelf selecties aan te brengen kunt u al deze cijfers tot in detail bekijken en vergelijken. Dit kan op landelijk en op regionaal niveau en voor verschillende beroepen en sectoren. Omdat de dashboards iedere maand worden bijgewerkt, bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Publicaties over kansen, ontwikkelingen en achtergronden

Naast dit soort arbeidsmarktcijfers leest u over kansen, ontwikkelingen en achtergronden. Interessante informatie voor arbeidsmarktprofessionals werkzaam binnen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Zo geven de overzichten met kansrijke beroepen en overstapberoepen richting bij arbeidsbemiddeling. De notities over de arbeidsmarktpositie van mbo'ers, de arbeidsmarktpositie van hbo’ers en de arbeidsmarktpositie van academici helpen studenten om de juiste loopbaankeuzes te maken. En regionale beleidsmakers kunnen het jaarlijks terugkerende rapport Regio in Beeld gebruiken als uitgangspunt voor hun beleidsplannen.

Samenwerking met onze partners

De vernieuwde website en de dashboards hebben wij gemaakt in samenwerking met de Programmaraad, VNG, SBB en de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Holland Rijnland, Foodvalley, Friesland, Drenthe, West-Brabant en Zuidoost-Brabant.

Klik hier voor meer informatie