Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Diplomawaardering

Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering een diplomawaardering aanvragen. De diplomawaardering geeft aan wat de waarde is van je buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding. Het is geen officiële diploma erkenning. Met een diplomawaardering kun je aan werkgevers duidelijk maken wat je te bieden hebt.

Afbeelding
buitenlands diploma
Diplomawaardering voor Aanvragen bij Kosten
Een opleiding in het reguliere onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling of het Internationaal centrum voor Diplomawaardering €148,83* (tenzij de onderwijsinstelling de kosten draagt)
Een opleiding in het particulier onderwijs Nederlandse onderwijsinstelling  Informeer bij de onderwijsinstelling naar mogelijkheden voor vrijstelling of een verkort opleidingsprogramma.
Werkzoekende in

Nuffic

Voor mbo-opleiding bij SBB

Geen (aan de procedure kunnen wel kosten verbonden zijn)
Nederlandse titel na een internationale diplomawaardering DUO Geen

* De reguliere procedure duurt vier weken en kost € 148,83 inclusief BTW. Een spoedaanvraag duurt twee weken en kost € 212,96.


Handige links:

  • Informatiecentrum Internationale Diplomawaardering: voor de aanvraag van diplomawaardering.
  • Bekijk het filmpje School system in the Netherlands voor uitleg over het Nederlands onderwijssysteem in het Engels.
  • ​Ben je gevlucht en wil je graag studeren of werken in Nederland? Het UAF is een stichting speciaal voor gevluchte studenten. 
  • Heeft u een oud Nederlandse mbo-diploma en wilt u dit laten vergelijken met de huidige diploma's? Dan kun je bij SBB het niveau laten bepalen.
  • ​Bent u uw Nederlandse diploma kwijt? Dan kunt u vaak een vervangend document aanvragen of downloaden bij SBB of bij DUO.