Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Een baan vinden en solliciteren

Je weet wat je kunt, wat je wilt leren en je hebt een opleiding of cursus gevonden die aansluit op jouw wensen. Als je van baan wilt veranderen of weer aan het werk wilt, moet je op zoek naar ander werk. Maar waar vind je dat? En als je iets hebt gevonden, hoe kun je dan het beste solliciteren. Op deze pagina geven we tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt. 

Afbeelding
moslima met hoofddoek

Solliciteren

  • Bekijk de tips voor een sollicitatiegesprek via de webcam.
  • Kijk voor tips over solliciteren op werk.nl of bekijk webinars van UWV op weg naar werk.
  • Jobon biedt gratis online trainingen over het voeren van sollicitatiegesprekken en onderhandelen.

Netwerken

Je kunt ook een baan vinden via mensen die je kent: vrienden, familie, buren en kennissen. Zij hebben misschien tips of kennen een bedrijf dat personeel zoekt.

  • Kijk voor tips over netwerken op werk.nl.
  • Jobon biedt gratis online trainingen, bijvoorbeeld voor het maken van jouw elevator pitch.  

Als je weet wat je wilt, zoek dan contact met mensen die dat werk doen. Ga in gesprek en stel je vragen. Mensen willen vaak graag over hun eigen werk vertellen. Ben je actief op social media? Zorg dan dat je accounts actueel en op orde zijn en wees niet bang om hulp te vragen bij het vinden van een baan.