Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Ontdek je talenten en vind een beroep dat bij je past

Je weet dat je het werk dat je nu doet niet lang meer kunt doen. Misschien bestaat je baan straks niet meer door automatisering of een reorganisatie of je ziet geen uitdaging meer en vindt je werk niet meer leuk. Wacht niet tot je baan en motivatie echt zijn verdwenen. Dit is het juiste moment om te gaan ontdekken wat je nog meer kan!

Afbeelding
bibliotheek

Test jezelf

Als je ander werk wilt gaan doen, is het belangrijk om uit te zoeken wat je goed kunt en wat je leuk vindt om te doen. Vaak is het best lastig om dat van jezelf te zeggen. Je hebt soms bepaalde eigenschappen die je van jezelf niet eens kent. Vraag daarom eens een vriend(in), familielid of collega naar jouw beste eigenschappen en schrijf die op. Dat komt goed van pas bij het zoeken naar geschikte vacatures of schrijven van een cv. Je kunt ook een competentietest doen op 123test.nl.

Weet je wat jouw kwaliteiten zijn? Zoek dan op beroepenvinder.nl een beroep dat bij jou past!

Moeite met lezen en schrijven

Ruim 10 procent van de volwassenen in Nederland mist digitale vaardigheden en heeft problemen met lezen en schrijven. Niet iets om je voor te schamen dus, maar onhandig is het wel. Tegenwoordig kan je je taal- en computerkennis goed opkrikken achter je computer. Je leest daarover in onze blogpost: Eerste hulp bij rekenen en taal. 

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma heeft niet altijd dezelfde waarde als een Nederlands diploma. Om aan werkgevers te laten zien wat je buitenlandse diploma waard is, kun je een diplomawaardering aanvragen. Waar je dat moet doen vind je in ons blog: Wat is mijn buitenlands diploma waard?