Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Vind een leerbaan

Je hebt een beroep gevonden dat bij je past en je weet nu welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen. Biedt jouw huidige werkgever de mogelijkheid om te leren en te werken? Ga dan eens in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Afbeelding
man in het groen

Kun je niet leren en werken bij je huidige werkgever? Dan ben je nu misschien wel op zoek naar een andere baan. Op deze pagina leggen we uit hoe je vanuit je huidige werk een leerbaan vindt bij een andere werkgever. 

Een leerbaan zoeken

De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat er in een aantal branches veel minder werk is. In andere sectoren is er juist veel werk bij gekomen. Werkgevers uit sectoren waarin nu een tekort aan werknemers is, zijn vaak bereid in nieuwe mensen te investeren. De overheid stimuleert dit ook met financiële regelingen. Leren en werken wordt daardoor steeds normaler. Veel uitzendbureaus hebben tegenwoordig speciale leerwerk vacatures en online is er ook steeds meer te vinden. Op Leerbanenmarkt.nl vind je bijvoorbeeld leerwerkvacatures bij jou in de buurt.

Tip van het Leerwerkloket: Solliciteren gaat door corona vaak via de webcam. Heb jij zo’n gesprek gepland? Lees dan ons blog: 9 tips voor solliciteren via de webcam.

Netwerken

Als je weet wat je wilt, zoek dan contact met mensen die dat werk doen. Ga in gesprek en stel je vragen. Mensen willen vaak graag over hun eigen werk vertellen.

Via social media kun je ook netwerken. Bijvoorbeeld op LinkedIn. Ben je niet handig met LinkedIn? Je bent zeker niet de enige! Aan de slag met LinkedIn (stukje naar beneden scrollen op deze pagina) helpt je op een eenvoudige manier op weg.