Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Flexibiliteit is erg belangrijk geworden. Flexibele werktijden en werkplekken, maar ook flexibiliteit in je loopbaan. Voor werkgevers worden skills en competenties steeds belangrijker. Wil je iets anders maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen in je zoektocht.

Vind een beroep met veel werk in uw regio

Het is voortaan eenvoudiger om na te gaan wat in uw eigen regio de kansrijke beroepen zijn. Dat kan sinds dinsdag 1 maart 2022 via werk.nl/beroepskeuze. Daar kunt u terecht om een totaaloverzicht te krijgen van alle beroepen met een grote kans op werk. 

Deze kansrijke beroepen zijn te filteren op regio, beroepssector en beroepsniveau. Per beroep is aangegeven wat het beroep inhoudt, welke vaardigheden er nodig zijn, welke werkzaamheden bij het beroep horen en meer. Die informatie kan enorm waardevol zijn om inzichten over de huidige kansen op de arbeidsmarkt te krijgen en om wellicht nieuwe inspiratie voor beroepen op te doen waar nog niet eerder aan is gedacht. Deze inzichten kunnen u dan ook helpen bij de (her)oriƫntatie op de arbeidsmarkt en bij het gericht gaan volgen van een cursus en/of opleiding.

Klik hier om naar de kansrijke beroepen te gaan.

Leerwerkloket